Po drugi put uručene stipendije Carlsberg i Dunđerski Fondacije našim najuspešnijim studentima

Carlsberg i Dunđerski Fondacija, koja ulaže u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne baštine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima, uručila je jedanaest stipendija u pojedinačnom iznosu od 100.000 dinara najboljim studentima Pravnog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Na svečanosti održanoj u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, stipendije su uručene studentima i studentkinjama  koji su postigli nabolji rezultat tokom osnovnih akademskih studija. Dobitnici stipendija su Miljana Bigović, Ivan Jokanović, Dubravka Kralj i Marta Hinić sa Pravnog fakulteta, Makivić Tijana, Makitan Jovana i Panić Srđan sa Ekonomskog fakulteta i Milana Rošul, Emilija Milivojević, Danka Pejić i Milica Tešić sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da ispred Carlsberg i Dunđerski Fondacije, otpočnem 2016. godinu dodelom 10 novih stipendija najuspešnijim studentima“, poručila je Jovana Mladenović, upraviteljka Carlsberg i Dunđerski Fondacije i dodala „Aktivnosti i oblasti delovanja Carlsberg i Dunđerski Fondacije usmerene su ka obezbeđivanju perspektivne, bolje i stabilnije poslovne budućnosti, što naravno ne može biti učinjeno bez podrške mladim snagama koje predstavljaju temelj budućeg društva.“

Kako bi osigurali stalnost u oblasti delovanja podrške nauci i obrazovanju ovom prilikom predstavnici Carlsberg i Dunđerski Fondacije potpisali su trogodišnje ugovore o saradnji sa predstavnicima Pravnog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Potpisivanje ovih sporazuma predstavlja platformu za dalje delovanje Fondacije kroz stipendiranje i podršku studenata i promovisanje njihovog razvoja, te uvažavanje njihovih rezultata i truda.

Prošle godine Carlsberg i Dunđerski Fondacija dodelila je 10 stipendija studentima osnovnih akademskih studija Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, kao i tri jednokratna granta istraživačima sa Tehnološkog fakulteta i Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Carlsberg i Dunđerski Fondacija svojim radom nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva i dobročinitelja – Jakob K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu.