Otvoren novi konkurs za dodelu stipendija

Završeni konkursi za podršku projektima u Čelarevu i Bačkoj Palanci

Usled vanrednih okolnosti otežanog slanja pošiljki, prijem prijava za konkurs za stipendije Carlsberg i Dunđerski fondacije se produžava do četvrtka, 12. decembra. Potrebno je da svi studenti koji su zainteresovani da konkurišu pošalju skeniranu dokumentaciju elektronskim putem na adresu prijava@cdfondacija.rs.

Carlsberg i Dunđerski Fondacija već šestu godinu nagrađuje najbolje studente

Tradicionalno, već šestu godinu zaredom, Carlsberg i Dunđerski Fondacija otvorila je novi konkurs za dodelu stipendija studentima Tehnološkog, Pravnog, Ekonomskog i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, za školsku 2019/2020. godinu. Najboljim studentima ovih fakulteta biće dodeljeno ukupno 13 stipendija pojedinačne vrednosti 100.000 dinara.

Na raspisani konkurs mogu da se prijave studenti druge, treće, četvrte godine osnovnih i master studija Tehnološkog fakulteta, zatim, studenti druge, treće i četvrte godine Ekonomskog fakulteta, studenti druge, treće i četvrte godine osnovnih studija Pravnog fakulteta, kao i studenti treće i četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka, studijskih programa Mehatronika, Proizvodno mašinstvo i Saobraćaj i transport.

Konkurs će biti otvoren od utorka, 26. novembra do petka, 6. decembra 2019. godine, a dobitnici stipendija biće proglašeni do kraja decembra. Sve potrebne informacije o konkursu dostupne su na vebsajtu Carslberg i Dunđerski Fondacije na cdfondacija.rs.

Carlsberg i Dunđerski Fondacija osnovana je sa ciljem nastavka tradicije dobročinstva koju su negovali Jakob K. Jakobsen, koji je još davne 1876. godine osnovao Carlsberg Fondaciju i velikog srpskog dobrotvora i zaštitnika dece i omladine Lazara Dunđerskog.