Kompanija Carlsberg Srbija u akciji pošumljavanja Ozelenela Bačka Palanka

Pošumljavanje u Bačkoj Palanci_foto 3

Kompanija Carlsberg Srbija organizovala je akciju pošumljavanja zelenih površina u Bačkoj Palanci. U sađenju sadnica drveća i žbunja koje je donirala Carlsberg i Dunđerski Fondacija, učestvovalo je oko 100 zaposlenih iz kompanije Carlsberg Srbija.

U okviru ove akcije, na Trgu Patrijarha Pavla i u ulici Veselina Masleše u Bačkoj Palanci posađeno je ukupno 713 sadnica raznih vrsta drveća (tuja, čempresa, jasena, crvene trešnje, ginka, lipe, kao i sadnica ruže i šimšira) koju su zajedničkim snagama zasadili zaposleni kompanije. Akcija ima za cilj podizanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine i predstavlja poziv i drugim kompanijama da se angažuju na sličan način u opštinama u kojima posluju.

„Poznato je da se kompanija Carlsberg Srbija vodi načelom da je stabilan razvoj moguć samo u zajednici u kojoj je svaki član zadovoljan i u koju se kontinuirano ulaže, u različitim sferama. Pored ulaganja u društvo, izuzetno nam je bitno ulaganje u zaštitu životne sredine, iniciranje i podržavanje projekata kao što je pošumljavanje“, izjavio je Gabor Bekefi, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija. „Svi znamo da šume predstavljaju ‘pluća planete’, tako da veća šumovitost Bačke Palanke pruža stanovnicia čistiji vazduh i samim tim prijatnije mesto za život“, dodao je Bekefi.

Kontinuirani projekti koje kompanija Carlsberg Srbija sprovodi već duži niz godina predstavljaju istinsku posvećenost kompanije očuvanju životne sredine i društveno odgovornom poslovanju, koji su postali sastavni deo svakodnevne prakse među članovima Carlsberg Srbija tima.

Akcija koja je imala za cilj da poveća šumovitost Bačke Palanke, jedna je u nizu brojnih aktivnosti u kojima su učestvovali zaposleni kompanije Carlsberg Srbija poslednjih godina.