Dodeljene donacije osnovnoj školi i stonoteniskom klubu u Čelarevu CARLSBERG I DUNĐERSKI FONDACIJA POMAŽU RAZVOJ SPORTA

Završeni konkursi za podršku projektima u Čelarevu i Bačkoj Palanci

Poslednji mesec 2019. godine obeležila je dodela donacija Carlsberg i Dunđerski fondacije Osnovnoj školi „Zdravko Čelar“ i stonoteniskom klubu „Čelarevo“. Donacijama ukupne vrednosti preko 200.000 dinara biće pomognuta nabavka opreme i rekvizita čime će ove dve ustanove znatno unaprediti uslove za nesmetano odvijanje sportskih aktivnosti dece.

 

Zahvaljujući Carlsberg i Dunđerski fondaciji, stonoteniski klub „Čelarevo“ će sada imati mogućnost nabavke i postavljanja LED rasvete u sali, što će značajno poboljšati vidljivost tokom odvijanja treninga. Dodatno, klub će biti u prilici da priređuje utakmice muških i ženskih ekipa koje se se takmiče u Saveznoj ligi, što do sada nije bilo moguće, upravo zbog lošeg osvetljenja.

 

Nabavkom novih sportskih rekvizita, koju će Osnovna škola „Zdravko Čelar“ realizovati kroz donaciju Carlsberg i Dunđerski fondacije, otvara se mogućnost za uvođenje inovativnih metoda i tehnika rada sportskih sekcija. Naime, učenici ove škole su u prethodnom periodu ostvarivali značajne rezultate na opštinskim i republičkim prvenstvima. Unapređenje treninga i obuka upotrebom savremenih sportskih rekvizita, dodatno će doprineti popularizaciji sporta kod dece i mladih i otvoriti mogućnost za dalje napredovanje škole na sportskim takmičenjima.