Carlsberg i Dunđerski fondacija tradicionalno ulaže u lokalnu zajednicu

Završeni konkursi za podršku projektima u Čelarevu i Bačkoj Palanci

Carlsberg i Dunđerski fondacija nastavila je da podržava lokalnu zajednicu Čelareva, a ove godine sredstva su dodeljena Stonoteniskom klubu, Fudbalskom klubu „ČSK Pivara“, Ženskom košarkaškom klubu, Kulturno umetničkom društvu „Petar Kočić“ i Osnovnoj školi „Zdravko Čelar“.

Zastupnik kluba „ČSK Pivara“, ujedno i predsednik Košarkaškog kluba, Predrag Jovanić, povodom podrške sportskim klubovima Čelareva rekao je: „FK “ČSK-PIVARA“ Čelarevo, već dugi niz godina, pod pokroviteljstvom Pivare u Čelarevu, deci iz Čelareva i okoline pruža dobre uslove za obučavanje i usavršavanje fudbalskih veština. Velikim ulaganjima Pivare u infrastrukturu, omogućeno je odigravanje prijateljskih i prvenstvenih utakmica, čak i na reprezentativnom nivou. Verujemo da će mladi ljudi u Čelarevu uživati tokom godine u aktivnostima koje im lokalni klubovi pružaju. Naš cilj je da imamo zdravu omladinu koja odrasta uz građenje timskog duha.“

Da je donacija Carlsberg i Dunđerski fondacije od velikog značaja za razvoj lokalne zajednice, ali i prilika da se ulaže u decu, u kvalitet njihovog odrastanja i negovanje pravih, sportskih vrednosti, potvrdio je i predsednik Stonoteniskog kluba, gospodin Nebojša Blaž: „Ovaj klub postoji od 1965. godine i imamo sve kategorije, od najmanjih kadeta do seniora. U sezoni, za mlađe kategorije, ima dosta turnira tako da se igra skoro svakog vikenda. Ono što bih posebno želeo da istaknem jeste podrška Carsberg i Dunđerski fondacije koja nam puno znači. Budući da sezona traje od septembra do juna, veliki problem nam je predstavljalo grejanje, ali smo upravo uz pomoć sredstava Fondacije, ovo uspešno trajno rešili“.