Carlsberg i Dunđerski Fondacija nagradila treću generaciju svojih stipendista

Carlsberg i Dunđerski Fondacija nagradila treću generaciju svojih stipendista 2

Carlsberg i Dunđerski Fondacija uručila je danas na svečanoj ceremoniji održanoj u prostorijama Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu jedanaest stipendija u pojedinačnom iznosu od 100.000 dinara trećoj generaciji svojih stipendista.

Među nagrađenima su se našli najuspešniji studenti i studentkinje Pravnog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji su ostvarili zavidne rezultate tokom osnovnih akademskih studija. Dobitnici stipendija su Tijana Babić, Nikola Maravić, Emilija Milivojević, Milana Rosul sa Tehnološkog fakulteta, Sanja Uzelac, Miljana Bigović i Ivan Jokanović sa Pravnog fakulteta i Marina Delić, Ana Jovanović, Stefan Stošić i Jovana Makitan sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Upraviteljka Carlsberg i Dunđerski Fondacije Jovana Mladenović istakla je da joj je velika čast što 2016. godinu mogu da zaokruže nagrađivanjem mladih i uspešnih pojedinaca.

„Carlsberg i Dunđerski Fondacija je od svog osnivanja u martu 2015. godine do danas  dodelila 32 stipendije studentima i tri jednokratna granta istraživačima u ukupnoj vrednosti od 3.850.000 dinara”, poručila je Mladenovićeva, i dodala da će i u budućnosti nastaviti da kontinuirano doprinose razvoju društva kroz ulaganje u mlade, zajednicu i nauku.

Inače, već drugi put ove godine Fondacija nagrađuje mlade i talentovane ljude, a kako bi osigurali stabilnost u podršci nauci i obrazovanju, predstavnici Carlsberg i Dunđerski Fondacije su početkom 2016. godine potpisali trogodišnje ugovore o saradnji sa predstavnicima Pravnog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Carlsberg i Dunđerski Fondacija, koja ulaže u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne baštine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva i dobročinitelja – Jakob K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu.