Carlsberg i Dunđerski Fondacija izabrala projekte koje će podržati

Carlsberg i Dunđerski Fondacija izabrala je dobitnike Konkursa za novčanu donaciju projektima u oblastima očuvanja kulturne baštine Vojvodine i zaštite životne sredine.

Dobitnici su:

  • Udruženje „Etnolife” iz Subotice, sa projektom revitalizacije Rokinog salaša kraj Ludaškog jezera.
  • Klub Kulpičana iz Kulpina sa projektom postavljanja bisti značajnih ličnosti koje su rođene ili živele u Kulpinu, u parku u centru naselja.
  • Udruženje mladih „Severna kapija” iz Novog Kneževca, sa projektom pošumljavanja starog parka u Novom Kneževcu i nabavke kanti za smeće.
  • Udruženje „Klub finih zanata” iz Mošorina (opština Titel), sa projektom „Od babe devojka”, čiji je cilj unapređenje energetske efikasnosti zemljanih kuća.
  • Udruženje građana „Spajalica” iz Subotice, sa projektom „Mlada stabla za mlade ljude”, koji podrazumeva ozelenjavanje dvorišta osnovnih škola u Subotici i edukaciju mladih o značaju zaštite životne sredine.

Na konkurs koji je trajao od 5. maja do 16. juna, pristigla je čak 171 prijava. Izbor je bio težak, a Izvršni odbor doneo je odluku na osnovu kriterijuma među kojima su: doprinos negovanju i razvoju lokalne kulture u Vojvodini, inovativnost i trajni doprinos lokalnoj zajednici.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na konkursu i čestitamo dobitnicima.

Carlsberg i Dunđerski Fondacija nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva i dobročinitelja – Jakob K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu.